Ahmet Şık’tan muhalefete sened-i ittifak çağrısı

Ahmet Şık’tan muhalefete sened-i ittifak çağrısı
Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu Habere Doğru programının konuğu oldu. Ahmet Şık, muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak bir çağrı yaptı. AKP'den kopan...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu Habere Doğru programının konuğu oldu. Ahmet Şık, muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak bir çağrı yaptı. AKP'den kopan seçmen ile kararsız seçmenlerin oranını anlatan ve muhalefetin bu kümeden yeterince destek alamadığına dikkat çeken Şık, "Demek ki bu kadar çeşitliliğe rağmen muhalefet partileri insanlara umut aşılamıyor, hayal kurmasını sağlayamıyor. Önümüzdeki bir yıl boyunca sadece bunun üzerinde uzlaşmak gerekiyor" dedi.

Şık, programda muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak, Gezi Davası kararları sonrası kullandığı, “İtiraz etmeyen herkes bu kararın sorumlusudur. Çok net söylüyorum, orada kitleleri görebilselerdi o kararı alamazlardı” sözlerini tekrar etti.

Tüm muhalefet partilerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Şık, “Bu altılı ittifak, şu an görüşmeleri süren üçüncü ittifakın bileşenlerinin hep birlikte ortak müşterek yaratması gerekir. Ben hep aynı şeyi iddia ediyorum; bu ülkenin ihtiyacı olan bir sened-i ittifak” dedi.