Aile fotoğrafındaydı

Aile fotoğrafındaydı
Katar Maliye Bakanı Ali Şerif el-İmadi, zimmetine para geçirme, görevi kötüye kullanma ve kamu sektörüyle bağlantılı suçlardan sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Katar devlet haber ajansı QNA, bakanla ilgili soruşturmanın...

Katar Maliye Bakanı Ali Şerif el-İmadi, zimmetine para geçirme, görevi kötüye kullanma ve kamu sektörüyle bağlantılı suçlardan sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Katar devlet haber ajansı QNA, bakanla ilgili soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.
BBC Türkçe’nin haberine göre, Katar televizyonu El Cezire’nin internet sitesindeki haberde İmadi, kamu fonlarının kötüye kullanılmasıyla da suçlanıyor. El-İmadi, Kamu sektörüyle bağlantılı suçlarla ilgili belgelerin ve raporların gözden geçirilmesi sonrası başsavcılık tarafından gözaltına alındı.
EN FAZLA BORÇ VEREN KURUMUN BAŞKANI
2013’ten bu yana görevde olan el-İmadi, 300 milyar dolar tutarındaki varlık fonunu yöneten Katar Yatırım Kurumu’nun yönetim kurulu üyesiydi. El-İmadi, Orta Doğu ve Afrika ülkelerine en fazla borç veren kurum olan Katar Ulusal Bankası’nın da İcra Kurulu Başkanıydı.
CUMHURBAŞKANLIĞI’NDA AĞIRLANMIŞTI
İmadi, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin 2018’deki Ankara ziyaretine katılmıştı. Türkiye’ye yönelik 15 milyar dolarlık yatırım kararının alındığı ziyarette Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Katar Emiri ve İmadi, Cumhurbaşkanlığı’nda biraraya gelmişti.