Aile hekiminin ölümünde koronavirüs şüphesi

Aile hekiminin ölümünde koronavirüs şüphesi
Mersin’in Silifke ilçesinde 51 yaşındaki aile hekimi Dr. Erdinç Şahin yaşamını yitirdi. Ölüm raporun-da Viral Pnömoni yazan aile hekiminin koronavirüs pozitif olduğu iddia edildi. CHP Mersin Millet-vekili Cengiz Gökçel, doktorun...

Mersin’in Silifke ilçesinde 51 yaşındaki aile hekimi Dr. Erdinç Şahin yaşamını yitirdi. Ölüm raporun-da Viral Pnömoni yazan aile hekiminin koronavirüs pozitif olduğu iddia edildi. CHP Mersin Millet-vekili Cengiz Gökçel, doktorun koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia etti. Türk Tabiple-ri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, koronavirüs tedavisi sürerken yaşamını yitiren aile hekimi Dr. Er-dinç Şahin'in ölüm raporunda “Bulaşıcı Hastalık – Doğal ölüm” yazmasına itiraz etti.
Dr. Erdinç Şahin'in vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayınlayan TTB Merkez Konseyi Sağlık Ba-kanlığı’ndan Dr. Şahin’in ölüm nedeninin koronavirüs olup olmadığının açıklanmasını istedi. Açık-lamada, "PCR testi negatif olup bütün kliniği koronavirüs ile uyumlu olan ve Dr. Erdinç Şahin’de de somut örneğini gördüğümüz bu tabloları görmezden gelmeye ve bu hasta ve vefatları COVID-19 salgın sürecinin bir parçası olarak göstermemeye devam edecek misiniz?" denildi.