AİLE HEKİMLERİNİN GREVİ SÜRÜYOR

Son Güncellenme Tarihi: Mart 16, 2022 / 13:12

Aile Hekimleri, Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi için başlattıkları üç günlük iş bırakma eyleminin ikinci gününde Kadıköy’de bir araya geldi. Taleplerini bir kez daha yineleyen aile hekimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘müjde’ diyerek yaptığı sağlık çalışanları ve emeklilerine yönelik açıklamalarına da tepki gösterdi.

İstanbul Aile Hekimleri Derneği (İSTAHED) Genel Sekreteri Dr. Sercan Ahmet Uluç, “Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamada gördük ki… Bizlere verilen müjde; sorunların hepsinin değil bir kısmının çözümleneceği, ne zaman yapılacağı ve resmileşeceği belli olmayan, net olarak neyin düzenleneceği ve iyileştirileceği bilinmeyen vaatler oldu. Bilinsin ki bizler vaat aşamasını çoktan geçtik” dedi.

İSTAHED’in çağrısıyla Kadıköy Meydanı’nda bir araya gelen aile hekimleri, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Uluç ayrıca, “Bilinsin ki bizler vaat aşamasını çoktan geçtik! Hiçbir yere gitmeden, daha iyi aile hekimliği sistemi, daha kaliteli sağlık hizmeti için durmaksızın çalışan bizler üzülerek söylüyoruz ki ülkemizde aile hekimliği sistemi tıkanma, hatta çökme noktasına gelmiştir. Sağlık sistemi can çekişiyordur” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top