AİLE: SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRİLMESİN

AİLE: SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRİLMESİN
Ankara’da motosikletli bir saldırganın açtığı ateşle başından vurularak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş Bursa’da toprağa verildi. MHP ve Ülkü Ocakları’ndan herhangi bir açıklama gelmemesi...

Ankara’da motosikletli bir saldırganın açtığı ateşle başından vurularak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş Bursa’da toprağa verildi. MHP ve Ülkü Ocakları’ndan herhangi bir açıklama gelmemesi sosyal medyada tartışma başlattı. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise “Cumhurbaşkanı, Bahçeli, İçişleri ve Adalet Bakanlarından ses yok. Birileri ülkenin sokaklarında siyasi saldırı girişimlerine mi hazırlanıyor?” diye sordu.

Ankara Valiliği, Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Olay sonrasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet lideri Temel Karamollaoğlu taziye mesajı yayımlarken, MHP ve Ülkü Ocakları sessiz kalmıştı.

CUMHURBAŞKANI, BAHÇELİ, BAKANLARDAN SES YOK
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşımda daha bulundu. Davutoğlu paylaşımında şu açıklamayı yaptı:

Ankara’nın göbeğinde, siyasetçi Sinan Ateş katledildi. 48 saat geçti, Cumhurbaşkanı, Bahçeli, İçişleri ve Adalet Bakanlarından ses yok. Birileri ülkenin sokaklarında siyasi saldırı girişimlerine mi hazırlanıyor? Ya da birileri seçime gergin atmosferde gidilmesini mi arzuluyor?

Gerilimlerin acı bedellerini ödemiş sağcı, solcu, ülkücü, devrimci, laik, muhafazakar, Türk, Kürt, Sünni, Alevi bütün duyarlı kesimlere ve aydınlara sesleniyorum. Bu kirli oyunlara karşı omuz omuza verelim ve Cumhuriyetimizin 100. yılını toplumsal barış ve uzlaşı yılı yapalım.

MHP’de Sinan Ateş istifaları
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi sonrası sessiz kalan MHP’de partililer tepkili. Milliyetçi Odak adlı internet sitesinin haberine göre MHP üyeleri tepki olarak e-devlet üzerinden üyelikten istifa etmeye başladı.

Tecritteki Peker’den Sinan Ateş paylaşımları
Birleşik Arap Emirlikleri’nde AKP iktidarına yönelik açıklama yapmaması için ‘dijital tecrit’ altında tutulan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş için sessizliğini bozdu. Peker, Sinan Ateş ile ilgili paylaşımlar yaptı. Peker, geçen günlerde olduğu gibi yine söz konusu paylaşımları kısa bir süre sonra kaldırdı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, geçen yıl yayınladığı videolar ve attığı tweet’lerde başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere iktidar hakkında ülke çapında infial yaratan iddialar ortaya atmıştı. İktidar, BAE yönetimiyle ilişkileri düzeltince Peker’e ‘sosyal medya kısıtlaması’ getirilmişti. Peker, 1 Ağustos’ta “Seçime iki ay kalaya beni bekleyin. Sizi sokağa çıkamaz hale getireceğim” demişti. Bunun ardından Peker üzerindeki baskının daha da arttığı belirtilirken Soylu önceki aylarda BAE’ye gitmişti.