AJANDA

AJANDA
KonserCemal Reşit Rey Konser Salonu arşivini açıyor. CRR 'de şimdiye dek gerçekleşen konserleri Nisan ayı boyunca her Çarşamba İBB KültürDaire Başkanlığı sosyal medya kanallarında izleyebilirsiniz.Aynı platformlar üzerinden;...

Konser

Cemal Reşit Rey Konser Salonu arşivini açıyor. CRR 'de şimdiye dek gerçekleşen konserleri Nisan ayı boyunca her Çarşamba İBB KültürDaire Başkanlığı sosyal medya kanallarında izleyebilirsiniz.
Aynı platformlar üzerinden; Sevilen sanatçıların Tadımlık Konserleri Nisan ayı boyunca her Pazar seyircisiyle buluşuyor.

Performistanbul ekibi  'Ev Performansları Serisi' adını verdikleri projelerikapsamında dünyanın dört bir yayından performans sanatçılarını bir arayagetiriyor.Böylece sanatçılar çevirimiçi  olarak bir canlı performans gerçekleştiriyorve  ardından dünyanın farklı bir bölgesinden başka bir  performans sanatçısınıetkinliğe davet ediyorlar. Detayları Performistanbul'un instagram sayfasından takip edebilirsiniz.

Akbank Caz Festivali kapsamında düzenlenen Evin Caz Hali konserleri  dizisi benzersiz  caz performanslarını  evinizegetiriyor. Türkiye caz sahnesinin  farklı kuşaklarından müzisyenlerin performanslarına ev sahipliği yapan konser dizisi  Nisan ve Mayısayları boyunca her Cuma  yayında Akbank  Sanat  İnstagram hesabında.

İnternet Archive 'da platformunda  yer alan  Live Music Archive, 220 binden fazlacanlı müzik ve konser yayınına ev sahipliği yapıyor.Genelllikle yerel sanatçıların performanslarını  ve ABD'deki konser evlerinin arşivlerini  bulabileceğiniz bu devasaarşiv , iyi vakit geçirmenizi sağlayabilir.

TV

Başka platformlarda kolay kolay izleyemeyeceğiniz filmlerievde izlemenize olanak sağlayan MUBI  hem sinema tarihinedamgasını vurmuş yapımlara, hem de yakın tarihli  cevherlereyer veriyor. Aynı anda yalnızca 30 film sunuyor MUBI, her gün bir tanesi eksiliyorve yenisi ekleniyor.MUBI'de bugünlerde  yine birçok harika seçenek var, ancak benim önerimBeoning filmi. 2018 yılında Cannes 'da Altın Palmiye için yarışmıştı.Kaçıranlar ya da tekrar seyretmek isteyenler için bir fırsat.

Karantina günlerinde yapım şirketi Lionsgate, ünlü filmleri Cuma günleriYouTube 'da canlı olarak yayınlayacak .Lionsgate Live  A Night at  the  Moviesismindeki  dört hafta sürecek olan  bu online film  izleme etkinliğinin sunuculuğunuusta oyucu Jamie Lee Curtis üstlenecek. La La Land, Açlık Oyunları, John Wick,gibi birçok  yapım yayınlanacak filmler arasında yer alıyor.Bu film gösterimleri,seyircileri ekonomik anlamda olumsuz etkilenen sinema endüstirisindeki çalışanlara yardım amacıyla kurulan Will Rogers Motion Picture Pioneers Foundation'abağış yapması içinde teşvik edecek.

Netfilix'in sevilen dizisi La Casa De Papel dizisinin  4.sezonu2020 Nisan ayının İlk haftalarında sevenleri ile buluştu.8 bölümlük sezonun ardından 5. sezon için bekleyiş başladı.

Geçtiğimiz yılın  en çok konuşulan filmi Bong Joon Ho imzalı Parazit'ti.Yoksul bir ailenin sıra dışı yöntemlerle zengin bir ailenin yanında işe girişininhikayesini anlatan film, hem eleştirmenler hem de seyirci tarafından  övgüyeboğuldu.En iyi Film ve En İyi Yönetmen dahil dört Oscar kazanan film,Bein Connect'de gösterilmeye başladı.

İKSV, yapımcılığını  İstanbul Tiyatro  Festivali'nin  üstlendiği 2015 tarihli  Haldun Taner belgeseli'Ve Perde' dijital  platformlar üzerinden ücretsiz olarak erişime açıyor.Türkiye Tiyatrosu'nun duayen ismiHaldun Taner'in yaşamını  anlatan belgesel, İKSV'nin You Tube kanalı üzerinden izleyebilirsiniz.

BELGESEL

Söz konusu opera olduğunda,akla ilk gelen isimlerden biriLeyla Gencer. Şimdi, büyük sopranoyu yakından tanımak için elimizde mükemmel bir fırsat var.İKSV, yapımcılığını üstlendiği'Leyla Gencer: La Diva Turca' belgeselini dijital  platformlarüzerinden ücretsiz olarak erişime açtı.Yaklaşık bir buçuk saatlik belgeseli Selçuk Metin yönetti.Metin vesenaryoda ise gazeteci ve yazar Zeynep Oral'ın imzası var.Belgeselin çekimleri 2018 yılı boyunca Milano,Roma,Napoli ve İstanbul'da gerçekleşmiştir.

TİYATRO

Phoebe Waller-Bridge'in bol ödüllü dizisi Fleabag'intek kişilik tiyatro kaydı,sağlık hizmetleri ve tiyatro çalışmalarınıdesteklemek için online erişime açıldı.Video kaydına, Amazonve Soho Tiyatrosu'nun online  platformu üzerinden ulaşabilirsiniz.

Karantina günlerinde Dostlar Tiyatrosu'nun armağanı.Howard  Zinn'in yazdığı, 2009 yılında Genco Erkal tarafındanyönetilip sahnelenen Marx'ın Dönüşü, Erkal'ın YouTube hesabında ücretsiz olarak erişime açıldı.

Hazırlayan: Nurcan KARAÇAM