AK Parti başkasının kesesinden çok bonkör

AK Parti başkasının kesesinden çok bonkör
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi’nde ASKİ’nin maliyetinin yarısına sattığı su için AKP’li önergesi ile verilen yüzde 50 indirim teklifi, vetoya rağmen yeniden kabul edildi. Maliyeti 24 lira olan suyu 13 liraya satan...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi’nde ASKİ’nin maliyetinin yarısına sattığı su için AKP’li önergesi ile verilen yüzde 50 indirim teklifi, vetoya rağmen yeniden kabul edildi. Maliyeti 24 lira olan suyu 13 liraya satan ASKİ’nin suyu 6 liraya satması kararı çıktı. AKP grubu tarafından suyu yarı fiyatının da yarısına satması istenen ASKİ bu durumda 2.3 milyar TL olması beklenen yıllık elektrik giderini dahi karşılayamayacak.

ASKİ’nin yasaya aykırı olarak zarar ettirilmesi anlamına gelen karar İvedik-Polatlı İçme Suyu Hattı, Mamak – Gölbaşı İçme Suyu Hattı ve Elmadağ İçme Suyu Hattı gibi projelerin yarıda kalmasına neden olacak. Yağışlarda su taşkınları yaşanmasına neden olan bölgelerde yapımı süren altyapı çalışmaları da durdurulacak. ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, “Kararı mahkemeye götüreceğiz. 30 yıldır yapılmayan altyapı çalışmaları yarıda kalacak. Selde insanlar hayatını kaybediyor, bunu mu istiyorsunuz? İnsanlar temiz su içsin istemiyor musunuz? Tüm Türkiye’ye örnek olan Mansur Yavaş Belediyeciliğini böyle mi durdurabileceğinizi zannediyorsunuz?” diye sordu.