AK Parti ekonomide çıkış yolu arıyor

Son Güncellenme Tarihi: Mart 24, 2023 / 06:32

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “ustalık döneminde” ekonominin geldiği durum, vatandaşın açlık sınırında yaşadığı gerçeğini artık AKP’liler de görmeye başladı.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, “Erdoğan seçimler öncesinde ekonomik güvenilirliğini kurtarmaya çalışıyor” başlığıyla bir haber yayımladı. Haberde, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dönüş teklifini reddetmesine, AKP’nin ekonomi politikaları nedeniyle yaşadığı sorunlara ve muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anketlerde önde olmasına yer verildi.

İMAJ HER ŞEY
Ajans haberini, isimlerini açıklamadığı AKP’li yönetici ve analistlere dayandırdı. Uluslararası yatırımcıların saygı duyduğu Şimşek’in siyasete geri dönüşü kabul etmemesinin, tarihi seçimlere iki aydan kısa bir süre kalan Erdoğan’ın ekonomik güvenilirliğini yeniden inşa etme çabalarını zorlaştırdığına işaret edildi.
Haberde, “Analistler ve yatırımcılar, Şimşek olayının, politikaları yaşam maliyeti krizi yaratan, ekonomi ve finansal piyasaları büyük ölçüde devlet kontrolü altına alan bir hükümetin imajını yenilemenin zorluğunu gösteriyor,” denildi.

“ORTODOKS POLİTİKADAN VAZGEÇİLMELİ”
Ajansa konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisi, AKP içinde Şimşek’in dönüşüne karşı çıkanların da bulunduğunu ve partide bu konuda bir bölünme olduğunu ancak Erdoğan-Şimşek görüşmesinden “istenmeyen” bir sonuç çıktığını söyledi. Bir başka AKP’li yetkili ise “Şu anda ekonomik tabloyla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bunun tartışılacak bir tarafı yok,” diyerek yeni adımlar atılması gerektiğini savundu. Başka bir parti yetkilisi, gözden geçirilmiş seçim beyannamesinin, bazılarının aradığı ortodoks serbest piyasa yaklaşımı yerine daha “dengeli” veya “karma” politikalar içerebileceğini söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top