AK Parti grubunda tepki çeken çocuk tavsiyesi: PKK’NIN 5 TANE 10 TANE 15 TANE VAR

AK Parti grubunda tepki çeken çocuk tavsiyesi: PKK’NIN 5 TANE 10 TANE 15 TANE VAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisine katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye, grup toplantısında parti rozetini taktı.Çelebi, ilk kez katıldığı grup toplantısında, Erdoğan’ı beklerken “Milli konulardaki...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisine katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye, grup toplantısında parti rozetini taktı.

Çelebi, ilk kez katıldığı grup toplantısında, Erdoğan’ı beklerken “Milli konulardaki tutumumuz belli. AK Parti ailesi ve Cumhur İttifakı’nın görüşleri de belli. Bu konularda elimden gelen desteği vermeye geldim” dedi.


Çelebi’nin kürsüde yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan Çelebi’nin elini sıkarken kaç çocuğu olduğunu sordu.

Çelebi ise “Bir tane efendim” diye yanıt verdi.

Çelebi daha sonra yanında bulunan eşini işaret etti ve “Doktora yapıyor, kariyer” dedi.

Erdoğan ise “Olmaz ya çocuk da olmalı. Bu işin kariyeri çocuk doğurmak. Sayıları artırmak lazım” dedi.

Çelebi’nin eşine yaşını soran ve “40” yanıtını alan Erdoğan, “Allah’tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane 10 tane 15 tane var” diye konuştu.

Bu sözlere muhalefet partileri tepki gösterdi.

BU IRKÇI BİR KAFADIR
Meclis Genel Kurulu’nda konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Çok çocuk sahibi olmayı bir terör faaliyeti olarak görüyor. Bu ırkçı bir kafadır, bu Kürt söylemi bir kafadır” dedi.

Beştaş şunları söyledi:
“Erdoğan, örgüt mensuplarının çocuklarının olmadığını çok iyi biliyor. Kürt nüfusunu kastederek nasyonel bir söz kuruyor aslında. Bunu Kürtler anladı ve partisine dahil ettiği devlet katındaki ortakları olan ulusalcılara da tabii ki selam çakıyor. Bu bir nefret dilidir, kınıyoruz. Kürt halkı da bu düşmanlığı çok iyi anlıyor ve yorumluyor.”

10 ÇOCUK YAPAN PKK’LILAR KİM
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Genel Kurul’da Erdoğan’ın sözlerini eleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Burunlarını bile çıkaramıyorlar” ifadelerine atıfta bulunan Özel, Erdoğan’a, “Burunlarını çıkaramıyorlarsa 10 çocuk yapan PKK’lılar kim?” diye sordu.

Özel şunları söyledi: “Süleyman Soylu, 5, 10 çocuklu PKK’lılar neredeymiş bir söylesin de sen başka bir şey ima ediyor olmayasın. Bu cümle derhal düzeltilmeye muhtaç bir cümle. Bunu sadece o teyp kayıtlarını sildirerek ajansın dökümünden çıkararak kurturamazsınız. Ayıp, utanç verici bir iştir”

ÇOCUKLAR ARASINDA AYRIM YAPMAK IRKÇILIKTIR
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Erdoğan’ın sözlerini “ırkçılık” olarak niteledi.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Davutoğlu şunları yazdı:
“Bu ülkenin çocukları Kandil’de doğmadığına göre, kastınız apaçık ortada Sn. Erdoğan! İfadeleriniz insan haklarına ve kadın haklarına saygısızlıktır. Bu ülkede doğan her çocuk onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Çocuklar arasında ayrım yapmak ırkçılıktır!”

KÜRTLERİ TERÖRİSTLİKLE İTHAM EDİYOR
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Gördüğü her kadına kaç çocuk doğurması gerektiğini söylüyor. Dağda 5-10 çocuk doğurmadıklarını biliyor ama milyonlarca Kürt vatandaşımızı teröristlikle itham ediyor. Yazık, utanç verici” dedi.