AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ DE DÜZENLEMEYE KARŞI

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 30, 2020 / 23:29

AK Parti’nin çoklu baro ile ilgili yasal düzenleme için harekete geçmesinin ardından gözler yasayı karşı gibi görünüp desteklemek ya da yeterince karşı çıkmamakla eleştirilen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na çevrildi. Feyzioğlu gazeteci Sevilay Yılman’a konuştu, “Karşıyım ve yanlış buluyorum… Çünkü endişeliyim… Çoklu sistem mezhepçi, etnikçi, marjinal baroların türemesine yol açacak bir sistemdir” dedi, mecliste yaptıkları görüşmelerde bir Ak Parti Grup Başkan Vekili’nin de düzenlemeye karşı olduğunu söyledi.

Feyzioğlu’nun açıklamaları şöyle:

Dünyanın da hiçbir yerinde böyle bir sistem yoktur. Türkiye’de olacak şey daha şimdiden belli. Zaten siyasileştiğinden şikayet edilen barolar çoklu baro ile birlikte iyice siyasileşecek ve zaten kutuplaşmış olan savunma iyice kutuplaşacak… Başından beri söylediğimi bir daha söylüyorum… Çoklu baro adalet sisteminin ayrılmaz bir parçası olan savunma mesleğinin temsilcilerinin daha çok bölünmesine, ayrışmasına neden olacak ve savunma ağır darbe alacak bu sistem nedeniyle!”

ŞAHSIMLA İLGİLİ BAZILARI BİLİNÇLİCE TEZVİRAT YAPIYOR!

Kamuoyunda bazıları şahsımla ilgili bilinçlice tezvirat üretiyor; ‘TBB Başkanı Feyzioğlu, TBB yönetimi çoklu baroyu destekliyor ya da karşı çıkmıyor’ gibi… Ve maalesef ne yaparsak yapalım bizimle ilgili bu tezviratı yapanların önüne geçemiyoruz… Oysa 2 yıl öncesinde konuşulmaya başlanan bu tasarıya o günden beri sebeplerimizi de ortaya koyarak ne kadar karşı olduğumuzu her platformda dile getirdik…

Benim Sayın Cumhurbaşkanı ile yakın olmamın nedeni bellidir. Ben siyasetçi değilim. Bir partinin temsilcisi değilim. Ben ülkenin Barolar Birliği Başkanıyım ve sorumluluğum da bu birliğin çatısı altındaki avukatların çıkarlarının kollanması adına tavır almaktır.

AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ DE DÜZENLEMEYE KARŞI

Mecliste yapılan görüşmede bu tasarının yasalaşması halinde çoklu baroya geçecek üç büyük ilin olmaması pek tuhaf oldu. Gelselerdi ne kadar verimli bir toplantı ve AK Partili iki grup başkanvekilinden birinin de çoklu baroya karşı olduğunu onlar da göreceklerdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top