Ak Parti heybeden bir tavşan daha çıkardı istanbul sözleşmesi kalkıyor

Ak Parti heybeden bir tavşan daha çıkardı istanbul sözleşmesi kalkıyor
Parti içinde 1 yıldır tartışılan İstanbul Sözleşmesi, İstanbul Sözleşmesi için, “imzalanması çok yanlıştı” açıklaması yapan AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ‘Sözleşmenin iptali mümkün mü’ sorusuna,...

Parti içinde 1 yıldır tartışılan İstanbul Sözleşmesi, İstanbul Sözleşmesi için, “imzalanması çok yanlıştı” açıklaması yapan AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ‘Sözleşmenin iptali mümkün mü’ sorusuna, “Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır” dedi.
Yerel televizyonların ortak yayınına katılan Numan Kurtulmuş, 2011 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesini defalarca okuduğunu, üzerinde çalıştığını söyledi. “Sözleşme metninde dikkat çekmemiz gereken ve bizimle uyuşmayan iki tane önemli husus var” diyen Kurtulmuş, bunlardan birisinin toplumsal cinsiyet, diğerinin de cinsel yönelim tercihi olduğunu kaydetti ve “Başka şeyler de var ama bu iki mesele, demin konuştuğumuz çerçevede, LGBT ve marjinal unsurların ekmeğine yağ sürecek kavramlar oldu. Onların arkasına sığınarak faaliyet yapacakları kavramlar oldu” dedi.
Ayrıca sözleşme metnindeki ‘sözde namus, gelenek, örf adet gibi konularla mücadele etmek hükümetlerin görevidir’ ifadesinin de asla kabul edilemeyeceğini belirten Numan Kurtulmuş, “İstanbul Sözleşmesi yanlış bir şeydir, bunu çok açık söylüyorum” ifadesini kullandı. Sunucularından birinin “AK Parti’den ilk kez böyle şeyler duyuyoruz sanırım” sözlerini, “Birçok arkadaşımız bu düşüncede” cümlesiyle yanıtlayan Kurtulmuş “Sözleşmenin iptali mümkün mü” sorusuna da “Halkımızda böyle büyük bir beklenti varken biz buna bigane kalamayız. Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır” yanıtını verdi.