AK Parti içinde Atatürk gerilimi

AK Parti içinde Atatürk gerilimi
Ekonomik kriz derinleşip seçim tartışmaları giderek hız kazanırken iktidar içindeki kavga da giderek büyüyor.AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, daha önceden kendisini, “Ben solcu bir adamım. Atatürk...

Ekonomik kriz derinleşip seçim tartışmaları giderek hız kazanırken iktidar içindeki kavga da giderek büyüyor.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, daha önceden kendisini, “Ben solcu bir adamım. Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak” sözleriyle tanımlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’a zehir zemberek sözler kullandı.

TAYYAR’DAN UÇUM’A: ‘NASIL BİR ŞIMARIKLIK?’
Tayyar, “AK Parti’nin bir lideri var. Karar organı MKYK var. Bir parlamento var. AK Parti’nin parlamentoda bir grubu var. Sanki hepsinin üzerinde, tek karar vericiymiş gibi hüküm cümlesi kuruyor. Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?” ifadelerine yer verdi.

MEHMET METİNER DE DEVREDE
Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner de sosyal medya hesabından Tayyar’ın paylaşımını alıntılayarak Uçum’a yüklendi.

Metiner, “Uçum’un söylediklerini de üslubunu da kabule değer bulmuyorum. AK Parti bu değil. Reis’e ölümüne bağlı olanların anlayışı da tarzı da bu değil. Reis bilsin ki rahatsızlık had safhada” ifadelerine yer verdi.

Tayyar’a bir destek de Beştepe’den geldi. Erdoğan’ın bir başka danışmanı Oktay Saral “Şamil Baba, ağzına ve yüreğine sağlık senin” ifadelerinin yer aldığı paylaşım yaptı, Uçum’u eleştirdi.