AK Parti ilk kez CHP’nin yanında MHP’nin karşısında

AK Parti ilk kez CHP’nin yanında MHP’nin karşısında
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılmalı” çağrısına hem AK Parti’den hem CHP’den yanıt geldi. Türkiye siyasetinde uzun zaman sonra AK Parti ile CHP, MHP’nin dile getirdiği bir talebe karşı aynı yerde durdu.AK...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılmalı” çağrısına hem AK Parti’den hem CHP’den yanıt geldi. Türkiye siyasetinde uzun zaman sonra AK Parti ile CHP, MHP’nin dile getirdiği bir talebe karşı aynı yerde durdu.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bahçeli’nin çağrısına ilişkin olarak, “Türkiye milli beka meselesi olarak terörle mücadele ediyor. HDP’nin eline Türkiye partisi olmak için önemli fırsatlar geçti. Çukur eylemlerinde ‘PKK’yı terör örgütü olarak görüyoruz’ diye tavır koymuş olsalardı bambaşka bir Türkiye’yi konuşuyor olabilirdik. HDP’ye ‘terörle aranıza duvar örün’ diyoruz. Parti kapatmalarının Türkiye’de olumlu sonuçları görülmedi” değerlendirmesinde bulundu.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Bahçeli’nin çağrısıyla ilgili soruya, “Bizim dileğimiz hiçbir partinin kapatılmamasıdır. Parti kapatarak, demokrasi sürdürülemez. Dolayısıyla prosedür bellidir, Sayın Bahçeli ‘kapatın’ dedi diye bir parti kapatılamaz” yanıtını verdi.