AK Parti MKYK aşı oldu

AK Parti MKYK aşı oldu
Sağlık Bakanlığı’nın ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanacağı söylediği aşı, geçen haftalarda aşı yaptıracağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK)...

Sağlık Bakanlığı’nın ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanacağı söylediği aşı, geçen haftalarda aşı yaptıracağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerine uygulandı. 51 üyeli AK Parti MKYK’da aşıda öncelik sırasında yer alan 65 yaş üzeri yalnızca 4 kişinin yer alması dikkat çekti.
AK Parti MYK toplantısının ardından beraberindeki heyetle birlikte Ankara Şehir Hastanesi’ne giden ve aşı olan Erdoğan, Telegram kanalından “Ben de aşı oldum… smiley” mesajını paylaştı.
30 MİLYON DOZ DAHA GELECEK
Aşı uygulanmasının ardından konuşan Erdoğan, “İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. 25-30 milyon doz daha aşı gelecek. Şu anda bunlar Çin aşısı ama bunun yanında Almanya’yla olan irtibatımız da var. Başta siyasi liderler olmak üzere bunun yanında tüm milletvekillerimiz olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenen aşılanma noktalarında bu aşıyı teşvik ederse isabetli olacağını düşünüyorum” dedi.

AK PARTİ MKYK’DAN SONRA PARTİ LİDERLERİNE AŞI ÇAĞRISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm siyasi parti genel başkanlarını, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ı ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u aşı olmaya davet ettiğini duyurdu. Koca, paylaşımında aşı davetinde bulunduğu isimlere gösterdikleri nezaket dolayısıyla teşekkürlerini iletti. Paylaşımın AK Parti MKYK üyelerinin aşı yaptırmasına yükselen tepkilerin üzerine yapılması ise dikkat çekti.

AŞI YAPAN SAĞLIKÇI İMAMOĞLU’NA BENZETİLDİ

Twitter’da bir kullanıcı, Erdoğan’a aşı yapan sağlık çalışanını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na benzeterek “Ekrem İmamoğlu mu o?” şeklinde esprili bir paylaşım yaptı. İmamoğlu kullanıcıya, “Hayır, ben değilim” yanıtını verdi.