“AK Parti paraya sıkıştı arazi satıyor”

“AK Parti paraya sıkıştı arazi satıyor”
Devlete ait yüzlerce fabrikanın ve işletmenin 20 yılda 63 milyar dolara satıldığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya paylaşımında, "AKP, sıfırı tüketince umudunu Körfez’in dolarlarına bağladı....

Devlete ait yüzlerce fabrikanın ve işletmenin 20 yılda 63 milyar dolara satıldığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, sosyal medya paylaşımında, "AKP, sıfırı tüketince umudunu Körfez’in dolarlarına bağladı. Ancak ne gelen var ne de giden! Ve şimdi AKP öyle bir organize yağma başlattı ki! Anlatalım” dedi ve elindeki verileri duyurdu.

AK Partili Başakşehir Belediyesi’nden örnek veren Karabat, belediyenin borca battığını, son yıllarda sürekli arsa sattığını, elinde arsa kalmayınca Olimpiyat Stadı’nın çevresindeki imarsız arsaları alıp imarlı olarak satmaya çalıştığını vurguladı. Birçok vatandaşın belediye ile davalık olduğunu, bilirkişilerin de arsalara düşük fiyat verdiğini belirten Karabat’a göre Başakşehir Belediyesi arsaları spor tesisi yapacağım diye 3-4 bin liraya kapatacak, sonra konut ve ticari imar düzenlemesi yaparak 15-20 bin liradan satacak.

Özgür Karabat uygulamanın Başakşehir ile sınırlı olmadığını da vurguladı, “Kamuya ait kamplar, konaklama tesisleri özelleştirme kapsamına alındı. Cumhuriyet’in yurttaşına hediye ettiği deniz kenarı cennet araziler, AKP tarafından gasp edilip, lüks otel yapılması için sermaye sahiplerine devredilecek. Yani AKP diyor ki, dar ve orta gelirli halk bu ülkenin doğa harikalarından faydalanmasın. Sadece parası olanlar gitsin Ege’nin, Akdeniz’in keyfini çıkarsın. Boşuna demiyoruz organize yağma diye…" ifadelerini kullandı.