AK Parti, Pekcan’ı savundu

AK Parti, Pekcan’ı savundu
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın bakanlığa yüksek fiyattan dezenfektan satmasıyla ilgili TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuştu. Elitaş, “Dünyayı zor durumda bırakan...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın bakanlığa yüksek fiyattan dezenfektan satmasıyla ilgili TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuştu. Elitaş, “Dünyayı zor durumda bırakan salgın dönemlerinde elinizde teknik imkan varken kamunun ya da ilgililerin dezenfektana ihtiyaç duyduğu bir dönemde ‘Kusura bakmayın benim eşim bakan, vermiyorum.’ demek ne kadar doğru olurdu, onu değerlendirmek gerekir. Bakılması gereken o malın kuruma verildiği tarih ve piyasadaki fiyattır” ifadelerini kullandı.
Pekcan’a yönelik iddia ile Pekcan’ın “Aldım” dediği para arasında 20 kat fark olduğunu vurgulayan Elitaş, “Etik olarak değerlendirilebilir mi? Değerlendirilebilir. Yaklaşık 3-4 liralık alkol fiyatlarının 25 liraya çıktığı bir dönemdi. Fiyatları o günkü şartlarla değerlendirmek lazım.” görüşünü dile getirdi.