AK Parti sözleşmeyi tadile hazırlanıyor

AK Parti sözleşmeyi tadile hazırlanıyor
AK Parti’li Ömer Çelik, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili son sözün Erdoğan’da olduğunu söyledi. Çelik’in, “Arkadaşlarımız çalışıyor” açıklaması, sözleşme üzerinde değişiklikler yapılabileceği mesajı olarak...

AK Parti’li Ömer Çelik, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili son sözün Erdoğan’da olduğunu söyledi. Çelik’in, “Arkadaşlarımız çalışıyor” açıklaması, sözleşme üzerinde değişiklikler yapılabileceği mesajı olarak algılandı. Çelik, “Kendi hukukumuzu üretebiliriz” diyerek değişikliğe ilişkin net mesajlar da verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor sunulacağını açıkladı. Çelik’in, “ Arkadaşlarımız çalışıyor” açıklaması İstanbul Sözleşmesi’nin maddeleri üzerinde değişiklikler yapılabileceği mesajı olarak algılandı. Bunun yanı sıra Çelik, “Kendi hukukumuzu üretecek kapasiteye sahibiz” diyerek sözleşmenin revize edileceğine ilişkin endişeleri artırdı.
İstanbul Sözleşmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Çelik, “Arkadaşlarımız çalışıyor. Nezih bir dille, kadınlara hakaret etmeden görüşünü ifade eden herkesin görüşünü takip ediyoruz. Destek veren ve karşı çıkan herkesi takip ediyoruz. Zaman zaman kadını korumak adın ailenin görmezden gelindiğini, zaman zaman aileyi korumak adına kadının görmezden gelindiğini görüyoruz” dedi.
Bunun yanı sıra Çelik, “Kendi hukukumuzu üretecek kapasiteye sahibiz” diyerek şunları söyledi:
“Biz AK Parti olarak devrimci adımları gerçekleştirmiş bir siyasi hareketiz. Buradaki esas amacığımız kadınları güçlendirmek ve aile kurumunu ayaklar altında tutmak. Türkiye kendi hukukunu üretecek kapasiteye sahibiz. Bütün kadın örgütlerinin görüşüne açığız. Bizi üzen şey kadınlarımıza dönük hakaret dili kullanılmasıdır. Kadını koruma ve aileyi koruma dengesinden vazgeçmeyeceğiz, kadını da aileyi korumayı da terk etmeyeceğiz.”