AK Parti YSK Temsilcisi: Seçimi en şeffaf gerçekleştiren ülkeyiz

AK Parti YSK Temsilcisi: Seçimi en şeffaf gerçekleştiren ülkeyiz
Yüksek Seçim Kurulu(YSK) AK Parti Genel Merkez Temsilcisi ve AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, bidebunuizle yayınında yeni seçim yasası ile ilgili soruları yanıtladı.Mevcut seçim yasasında seçim kurullarının başkanı...

Yüksek Seçim Kurulu(YSK) AK Parti Genel Merkez Temsilcisi ve AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, bidebunuizle yayınında yeni seçim yasası ile ilgili soruları yanıtladı.

Mevcut seçim yasasında seçim kurullarının başkanı belirlenirken “En kıdemli hakim seçim kurulu başkanı olur” kuralı uygulanıyordu. Yeni teklifte ise seçim kurulu başkanının birinci sınıf hakimler arasından kura ile belirlenmesi öngörülüyor. Buna ilişkin eleştirileri yanıtlayan Özel, “Eski sistemde seçim kurulu başkanının kim olacağı çok öncesinden belli oluyor. Bizim teklifimizde ise birinci sınıf hakimler arasından seçiliyor. Tarafsızlık açısından daha şeffaf bir yöntem olduğunu göreceksiniz” dedi.

Seçim güvenliğine ilişkin eleştirileri yanıtlayan Özel, muhalefetin parmak boyası teklifini şöyle değerlendirdi:
“Parmak boyası dünyanın neresinde kaldı. Hangi devirde yaşıyoruz. Herksin TC Kimlik numarası var. Eskiden herkesin kimlik numarasının olmadığı dönemlerde biz bunu uyguladık. Biz dünyada seçimi en şeffaf şekilde gerçekleştiren nadir ülkelerden biriyiz. Seçmen listeleri askıya çıktığı andan, oy kullanıldıktan sonrasına kadar bütün veriler seçime katılan siyasi partilerle anlık paylaşılıyor. Dolayısıyla mükerrer oy diye bir şey olamaz."