AK Parti’de ‘anket’ tedirginliği

AK Parti’de ‘anket’ tedirginliği
Son zamanlarda iktidarın oy kaybı yaşadığını gösteren anketler, AK Parti cephesinde tedirginliğe neden oldu.Partisinin gerilediğini gösteren kamuoyu yoklamalarının gerçekle bağdaşmadığını ve olumsuz algı yaratmak amacı...

Son zamanlarda iktidarın oy kaybı yaşadığını gösteren anketler, AK Parti cephesinde tedirginliğe neden oldu.
Partisinin gerilediğini gösteren kamuoyu yoklamalarının gerçekle bağdaşmadığını ve olumsuz algı yaratmak amacı taşıdığını öne süren AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kendi çalışmalarına göre partilerine ve Erdoğan’a olan toplumsal desteğin yüksek olduğunu iddia etti. Bu araştırmalara yönelik detaylı bilgi vermeyen ve kaynak göstermeyen Dağ, “Bunun yanında bu dönemki çalışmalarda hükümetin uyguladığı ve uygulamayı planladığı politikalara yönelik kamuoyu araştırmaları yapılmıştır. Son dönemde gerçekleştirilen çalışmalar göstermektedir ki, salgın sürecinde uygulanan politikalar kamuoyunun büyük oranda desteğini almıştır” dedi.
‘Türkiye’nin bu süreçte başarı hikâyesi yazdığını’ ve bunun ‘uluslararası alanda da gıptayla takip edildiğini’ öne süren Dağ, şunları söyledi:
“Bu duruma halel getirmek ve gölge düşürmek isteyen muhalefet partileri darbe ve erken seçim tartışmalarını ön plana çıkarmaya gayret etmektedir. Bunun yanı sıra son günlerde geleneksel ve dijital medyada yandaş anket firmaları tarafından manipülatif, gerçeklerle bağdaşmayan anketler ve oy oranları açıklanmaktadır.”