AK Parti’de seçim ekonomisi hesabı: ‘Geçimsizlik var, boşanma yok’

AK Parti’de seçim ekonomisi hesabı: ‘Geçimsizlik var, boşanma yok’
Türkiye son 24 yılın en yüksek enflasyonu ve hemen herkesin hissettiği hayat pahalılığını yaşarken, bu durumun iktidardaki AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oylarında düşüşe yol açtığı birçok kamuoyu...

Türkiye son 24 yılın en yüksek enflasyonu ve hemen herkesin hissettiği hayat pahalılığını yaşarken, bu durumun iktidardaki AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oylarında düşüşe yol açtığı birçok kamuoyu şirketi tarafından ifade ediliyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre; AK Parti kulislerinde de Nureddin Nebati’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gelmesi ve Aralık ayındaki kur krizi sonrasında enflasyondaki rekor artışın parti oylarına olumsuz yansıdığı kabul ediliyor.

Ancak emekli, asgari ücret zamları, 3600 ek gösterge düzenlemesinin olumlu etkilerinin görülmeye başladığını ve Erdoğan’ın oylarının yüzde 49-51 bandına çıktığını savunan AK Parti kurmayları, yaşanan durumu aile içi kavgaya benzeterek, “Evet evde geçimsizlik, huzursuzluk var ama bu, boşanacakları anlamına gelmiyor” sözleriyle özetliyor.