AK Parti’den CHP’ye geçti ASKON şube başkanlığı görevinden alındı

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 22, 2022 / 13:10

Diyarbakır’da aralarında AK Parti Genel Merkezi Uyuşturucuyla Mücadele Komisyon Başkanlığı ve 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Kayapınar Belediye Başkan adayı olan Avukat Cevdet Nasıranlı’nın yanı sıra Belediye Meclis Üyesi, ilçe yöneticisi, muhtar ve iş insanlarının bulunduğu 20 kişi istifa ederek CHP’ye katılmıştı.

CHP’ye katılan 20 kişiye, Genel Merkez’de yapılan törenle rozetlerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu takmıştı. Avukat Cevdet Nasıranlı, CHP’ye katılması sonrası ASKON Diyarbakır Şube Başkanlığı görevinden alındı.

Görevden alınma gerekçesinin nedenini bilmediğini belirten Nasıranlı, şu ifadeleri kullandı:

“Görevden alınmam beklediğim bir şey değildi. Bizim bulunduğumuz sivil toplum örgütü, iş adamları alanında bir sivil toplum örgütü. İş dünyasında her görüşte insanlar olur. Dolayısıyla biz hiçbir zaman STK kimliğimize siyasi görüşümüzü birbirine katmadan bir çalışma içerisindeydik. Ben aynı zamanda siyasi kimliği olan biriyim. Böyle bir tercihte bulunduk. Bu tercihten hemen sonra genel merkezin bize bilgi vermeden inisiyatif alıp adeta siyaseti angajman olmuş bir vaziyette böyle bir çıkış yapması açıkçası bizi üzdü. Bu kararı Türkiye toplumunda yarar değil, zararı olan bir davranış olarak görüyorum.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top