AK Parti’den Hilafet çağrılarına yanıt ‘Cumhuriyet gözbebeğimizdir’

AK Parti’den Hilafet çağrılarına yanıt ‘Cumhuriyet gözbebeğimizdir’
Son günlerde Ayasofya'nın da ibadete açılmasıyla Atatürk'e ve cumhuriyete yöneltilen saldırılar hız kazandı. Yapılan hilafet çağrıları tepki toplarken AK Parti'den söz konusu tartışmalara yanıt geldi.AK Parti Sözcüsü Ömer...

Son günlerde Ayasofya'nın da ibadete açılmasıyla Atatürk'e ve cumhuriyete yöneltilen saldırılar hız kazandı. Yapılan hilafet çağrıları tepki toplarken AK Parti'den söz konusu tartışmalara yanıt geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hilafet tartışmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Çelik, "Dünden beri sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir" dedi.

Çelik açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu nitelikleriyle Cumhuriyetimiz hepimizin ortak çatısıdır. Ülkemizin siyasal rejimi büyük sosyal ve siyasal tecrübelerden geçmiş ve geleceğe yürümektedir. Türkiye’nin siyasal rejimiyle ilgili siyasal kamplaşma üretmek yanlıştır. Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir.”