AK Parti’den hobi bahçeleriyle ilgili kanun teklifi

AK Parti’den hobi bahçeleriyle ilgili kanun teklifi
AK Parti, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli yerlerde izinsiz ağaç kesimlerine verilecek cezaların artırılması, yerli tütün kullanım oranının yüzde 30’a çıkarılması...

AK Parti, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli yerlerde izinsiz ağaç kesimlerine verilecek cezaların artırılması, yerli tütün kullanım oranının yüzde 30’a çıkarılması gibi farklı başlıklar içeren yeni kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen düzenleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, izinsiz ağaç kesiminde her metreküp için 100 lira ceza getirileceğini, sigarada kullanılacak tütün oranının yüzde 30’a çıkarılacağını söyledi. Muş, hobi bahçeleriyle ilgili ise şunları söyledi:

“Vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz; hobi bahçesi adı altında izinsiz, ruhsatsız, plansız, programsız herhangi bir yapı almamalarını rica ediyoruz. Hobi bahçesi adı altında tarım arazilerine yapılan bu yapıların denetimiyle alakalı cezalar artırılmaktadır. Bin TL'den az olmamak üzere bir ceza ile her metrekare için 10 TL ceza kesilecektir. Eğer bu yapıdaki aykırılıklar vatandaş tarafından giderilirse ve buralar yıkılırsa, tarım toprağı tekrar eski haline getirilirse süreç bu şekilde kapanacaktır. Getirilmemesi halinde iki aylık beklemeden sonra bu cezalar üç kat artırılarak tekrar uygulanacaktır.”