AK Parti’den vekil adayı olan hakimin reddi istendi, Bakan Yardımcısı yapılan Gürlek reddetti

AK Parti’den vekil adayı olan hakimin reddi istendi, Bakan Yardımcısı yapılan Gürlek reddetti
Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin’le birlikte daha önce beraat ettikleri fakat istinaf mahkemesinin kararı bozması sonrası yeniden yargılandıkları...

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin’le birlikte daha önce beraat ettikleri fakat istinaf mahkemesinin kararı bozması sonrası yeniden yargılandıkları Özgür Gündem davasında yaşanan bir gelişme ortaya çıktı.

Bianet’ten Hikmet Adal’ın haberine göre Önderoğlu, Gezi Davası’nda Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, diğer yedi kişiye de 18’er yıl hapis cezası veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetindeki üye hakim Murat Bircan’ın AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunun anlaşılmasının ardından Özgür Gündem davasında ‘reddi hakim’ talebinde bulundu.

GÜRLEK’İN MAHKEMESİNE İTİRAZ
Bunun üzerine Önderoğlu’nun avukatları, bir üst mahkeme olarak AYM kararına uymayan, muhalif siyasilerin ve hak savunuculara ceza yağdıran Akın Gürlek’in
başkanı olduğu İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti.

26 Mayıs’ta Erol Önderoğlu ve avukatlarının talebini görüşen 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin reddi hakim taleplerinin geri çevrilmesine dair verdiği ara kararının usul ve yasaya uygun olduğu belirterek itirazın reddine karar verdi.