AK Partili başkandan başmüfettişe: İKİ ELİM YAKANDA

AK Partili başkandan başmüfettişe: İKİ ELİM YAKANDA
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, basın toplantısında Mülkiye Başmüfettişi Arif Yıldırım’la ilgili iddiaları dikkat çekti. İmamoğlu, toplantıda İBB’deki inceleme sırasında Mülkiye müfettişlerinin başında bulunan...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, basın toplantısında Mülkiye Başmüfettişi Arif Yıldırım’la ilgili iddiaları dikkat çekti. İmamoğlu, toplantıda İBB’deki inceleme sırasında Mülkiye müfettişlerinin başında bulunan Yıldırım’la ilgili “AK Partili belediye başkanlarını da tehdit ediyor” iddiasını ortaya attı.

DW Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre bu isim eski Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı. Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Ocak 2022’de görevinden istifa eden Arı’nın, Nevşehir Belediyesi’nde geçmiş döneme yönelik yolsuzluk soruşturmalarına yardım ettiği için baskı gördüğü ileri sürülmüştü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB Başkanı İmamoğlu’yla iddia ettiği telefon görüşmesine yönelik “Cenab-ı Hakk’ın kayıtlarında mevcut” sözlerine atıf yapan Arı, “Yaşanılanlar Allah’ın kayıtlarında da devletin kayıtlarında da var. Nevşehir’e geldiğinde savcıya gözaltına alınmam gerektiğini söylüyor. Ben de bunun üzerine kendisine ‘Senin vicdanın ve Allah’ın var mı?’ diye sordum. ‘Var’ dedi. ‘Kellemi almaya geldiysen vicdanın yok’ dedim. Bu dünyada hukuk önünde ve öteki dünyada iki elim yakasında” dedi.