AK Partili Cahit Özkan’dan baro düzenlemesi için garip savunma

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 27, 2020 / 02:56

CNN Türk canlı yayınına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan kendisine sorulan meslek odalarıyla ilgili soruyu yanıtladı. “Güçlü hukuk sistemi” diyerek sözlerine başlayan Özkan konuyu ‘hukuk ihracatına’ getirdi. İşte Özkan’ın yaptığı açıklama özetle şöyle:
“Güçlü hukuk sistemi dendiği zaman sadece hakim ve savcılarla ilgili bir husus değildir bu, aynı zamanda yargının kurucu olan avukatlar. Yargının olmazsa olması güçlü hukuk sistemimizin vazgeçilmezidir. Ancak maalesef Barolar kendilerini dış kapının mandalı olarak görüyorlar.
Bakın şuanda Yargıtay kararları olarak ifade edilen kararların arka planında avukatların ortaya koymuş olduğu tezler yatmaktadır. Avukatların iki tarafın birisinin tezi, yani davanın avukatlarından birisinin tezi iç hukuk yolları tüketilmek suretiyle yüksek yargıda Yargıtay kararına dönüşür. Eğer avukatın tezi yoksa Yargıtay’ın öyle çığır açıcı bir kararı da olabilemez onun için biz.
Hukuk sistemimizde hakim ve savcılarla ilgili yaptığımız reformlar değil aynı zamanda belki de en önemlisi. Barolarla ve avukatlıkla ilgili yaptığımız reform güçlü hukuk sistemimizin ortaya çıkmasına imkan sağlayacak. Bugün acaba güçlü bir hukuk sistemimiz var mı diye sorduğumuzda.
Maalesef bundan bahsedemiyoruz çünkü. Rakamlara baktığımız zaman Türkiye hukuk ihraç eden bir ülke olamıyor. Bunun arka planında maalesef baroların siyasi bir bağnazlıkla rekabetten uzak.
Genç meslektaşlarımızın mesleğe hazırlanmasını engelleyecek veya yetkili olmayan bir anlayışla yönetiliyor. Bakın şu anda Türkiye’nin hukuk ihracında ki payı nedir diye baktığımızda.
Binde iki. Anglosaksonlar da sadece İngiltere’de yılda yedi milyar palut koku ihracı yapılabiliyor yani en katmadeğerli hizmet sektöründen bahsediyoruz onun için bu gün gençlerimiz…”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top