AK Partili vekil baltayı taşa vurdu

AK Partili vekil baltayı taşa vurdu
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Demokratların adayı Joe Biden’a yönelik tepkileri değerlendirirken “ABD ve İngiltere’de akademik eğitim alanların siyasette ve kamuda devletin...

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Demokratların adayı Joe Biden’a yönelik tepkileri değerlendirirken “ABD ve İngiltere’de akademik eğitim alanların siyasette ve kamuda devletin üst makamlarına getirilmemesi gerektiğini” savundu.
Özkaya, Biden’in fotoğrafını paylaştığı sosyal medya hesabında şu ifadeleri yazdı:
“Bu hadsiz ve küstah adama muhalefet tarafından verilen cevapları görünce uzun süredir kafamda oluşan ve sık sık tekrarladığım bir husus var. Özellikle ABD ve İngiltere’de Lisans/YL/doktora yapanları doğrudan siyasette ve kamuda devletin üst makamlarına getirmemekte fayda var…”
Mesajın ardından Berat Albayrak ve Bilal Erdoğan’ın okuduğu okullar hatırlatılınca Özkaya geri adım attı ve paylaşımını sildi. Özkaya sonrasında şu mesajı paylaştı:
“Yurtdışında uzun süre kalan ve eğitimini orada yapanlardan “doğrudan” atanma konusu hakkında bir görüş beyan ettim. Kardeşim de ABD de mesleki eğitim aldı.Ülkemize büyük katkısı olan çok sayıda güvendiğimiz insan var. Sosyal medyada farklı anlam yüklendiği için bu twiti sildim.”