AK Partili vekilin derneğine 35 kat fazla yardım

AK Partili vekilin derneğine 35 kat fazla yardım
TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi CHP’li Bekir Başevirgen, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un onursal başkanı olduğu TAHAP’ın ucuz şeker temin etme vaadiyle para topladığı arıcılara taahhüt ettiği...

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi CHP’li Bekir Başevirgen, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un onursal başkanı olduğu TAHAP’ın ucuz şeker temin etme vaadiyle para topladığı arıcılara taahhüt ettiği şekerleri dağıtmadığı iddiasına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Başevirgen, Türkiye Arıcılar Birliği’nin giderek artan arı ölümleri karşısında Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulunarak tüm arıcılara kovan başına 10 kg indirimli şeker verilmesini talep ettiğini hatırlatarak şunları belirtti:

“Tahsis edilen miktar sadece 1 kg olmuş, ama TAHAP’a verilen miktar 35 kg. Yani Bakanlık ve TÜRKŞEKER, net bir ayrımcılık yaparak Türkiye Arıcılar Birliği’ne ihtiyaç duyulan şekerin çok altında bir miktar şeker verirken TAHAP’a ise ihtiyaç duyulanın kat kat üzerinde şeker vermiş. Oysa adaletli dağıtım adına Bakanlığın, Arı Kayıt Sistemi’ne (AKS) kayıtlı üye ve kovan sayısı üzerinden indirimli şeker satışı yapılmasını sağlaması gerekmez miydi? TÜRKŞEKER’e soruyoruz; bu tahsisi neye göre yaptınız?