AK Partili vekiller çağrıya uymadı

AK Partili vekiller çağrıya uymadı
AK Parti yönetiminin 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sadece AK Partililer varmış gibi açıklama yapmasına, o gece soluğu Meclis’te alan muhalefet partilerinin milletvekilleri tepkili. Özellikle o geceye ilişkin...

AK Parti yönetiminin 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sadece AK Partililer varmış gibi açıklama yapmasına, o gece soluğu Meclis’te alan muhalefet partilerinin milletvekilleri tepkili. Özellikle o geceye ilişkin ortaya çıkan ve Meclis’e ilk gelen 3 vekilin CHP’li olduğunu belgeleyen görüntülerden sonra.

Yayınlanan görüntülerde 15 Temmuz gecesi Meclis’e ilk gelen milletvekillerinin CHP’li Uğur Bayraktutan, Bülent Tezcan ve Tufan Köse olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç o geceye ilişkin fotoğraf paylaşarak, “15 Temmuz’da Erdoğan telefonun arkasına sığınıp saklanırken, bana laf eden yalakalar, troller darbecilerin yanında mı milletin yanında mı olsam diye hesap yaparken, CHP’liler meclisin kapısını açıyordu” dedi.


Dikkat çekici bir paylaşım da eski AKP Rize Milletvekili ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal’dan geldi. Karal, 15 Temmuz gecesi “acil koduyla” yapılan çağrıya AKP’li vekillerin uymadığını belirterek, “Yine aynı şekilde, tüm bu çağrılara uymayıp, ne Meclis’e ne de meydanlara çıkmayan milletvekillerinden 2018 seçimlerinde aday gösterilerek ödüllendirilen veya parti üst yönetimlerine getirilenler var mı? “ sorusunu yöneltti, “Bunlarıda araştırır mısınız lütfen” ifadelerini kullandı.