AK Parti’li Yıldız’ın durduran polisler hakarete uğrayıp açığa alındı

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 23, 2021 / 12:32

AK Parti Mersin Mİlletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını, kimin olduğunu bilmeden şikayet üzerine durduran iki polis memuru açığa açıldı. Konuyu gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, olayın ayrıntılarını anlattı.

AK Parti Mersin Mİlletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 18 Temmuz 2021 tarihinde Mersin Erdemli İlçesi’nde Kurban Bayramı öncesi hareket halindeyken, yoldaki vatandaşlar tarafından şikayet edildi. Şikayet edilen araç iki trafik memuru tarafından durduruldu. Bunun üzerine polis memurlarının durumu anlatmasına bile izin vermeyen Zeynep Gül Yılmaz sinirlerine hakim olamadı.

Polis memurları ile Yılmaz arasında şu diyalog yaşandı:

POLİS MEMURU: Plakanız otoyolda durmadan ihbar ediliyor. Sistemde milletvekili aracı olarak çıkmıyor.

MİLLETVEKİLİ: Yani bu benim sorunum mu?

POLİS MEMURU: Bizim de sorunumuz…

MİLLETVEKİLİ: Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor içeriye, uzaklaş.  Kim ihbar ediyor benim arabamı. Senin adın ne?

POLİS MEMURU: Ekipler, telsizden ihbar geliyor. HTS kayıtları.

MİLLETVEKİLİ: Ekibe tükürürüm. Böyle terbiyesizlik mi olur? Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum.

MİLLETVEKİLİ:  Adın ne senin? Adını verir misin sen?

POLİS MEMURU: Bir saniye bilgi vereceğim.

MİLLETVEKİLİ:  Ş..f..ze bak.

POLİS MEMURU: Hanımefendi küfretmeyin, hakaret etmeyin lütfen.

ŞOFÖRÜ MEMURLARA GÜÇLÜK ÇIKARDI

Memurlara hakaret ve tehditler ederek isimlerini öğrenmeye çalışan Yılmaz’ın ardından da şoförü memurların işlem yapmasına güçlük çıkarttı.

Başarır, Yılmaz’ın aracını şikayetler üzerine kontrol amaçlı durduran iki polis memurunun açığa alındığını açıkladı.

YILMAZ, VALİYİ ARIYOR’

Başarır sözlerine şöyle devam etti;

“Milletvekili olayın ardından hemen emniyet müdürünü valiyi arıyor. Aradıktan hemen sonra olay araştırılmadan iki polis açığa alınıyor ve bayram öncesi, arefe günü. Bu beni çok üzdü. Milletvekili bunu yalanladı. ‘Ali Mahir Başarır’ın bize attığı iftiralardan bir tanesi’ dedi. Ben buradan Recep Tayip Erdoğan’a ve Süleyman Soylu’ya soruyorum. Bunu bir başka millet vekili yapsa neler yapardınız…”

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından Yılmaz’a tepkilerini gösteren vatandaşlar #polisiminyanındayım etiketiyle bir çok twit attı.

VALİLİK: POLİSLERLE İLGİLİ İŞLEM YAPILDI

Mersin Valiliği’nden AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracının durdurulmasıyla ilgili “Görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır” açıklaması yapıldı.

Açıklamada videonun olayı çarpıttığı savunuldu, “İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş, ancak mesele il emniyet müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

‘BAĞIRTA BAĞIRTA, KANIRTA KANIRTA’NIN MUCİDİ

Zeynep Gül Yılmaz daha önce de Meclis Genel Kurulu’nda, ‘Güvenlik soruşturması’ tasarısı görüşmelerinde konuşarak, “Bağırta bağırta Akdeniz Belediyesi’ni aldık, kanırta kanırta da Büyükşehri alacağız” demişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top