AK Parti’li yönetici: Her eve bakın ya bir ya da iki otomobil

AK Parti’li yönetici: Her eve bakın ya bir ya da iki otomobil
Sosyal medya malum, “telefoncu dayılar” hayli revaçta. Sokak röportajında “Geçinemiyorum, iş yok, faturaları ödeyemiyorum” diyenlerin yanında bitiveriyorlar “Telefonu çıkar” diye. Telefon zenginlik göstergesi! Pazarda...

Sosyal medya malum, “telefoncu dayılar” hayli revaçta. Sokak röportajında “Geçinemiyorum, iş yok, faturaları ödeyemiyorum” diyenlerin yanında bitiveriyorlar “Telefonu çıkar” diye. Telefon zenginlik göstergesi! Pazarda “3 bin 500 lira maaşla gayet güzel geçiniyorum, şükretmeyi öğrenin” diyen beyefendiyi eşinin “Ne geçinmesi, yalan konuşma” diye düzeltmesini de unutmayalım. Bunları neden mi sıraladık. Çünkü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün sözleri çağrıştırdı…

Demiröz, partisinin Manisa il danışma meclisi toplantısında; frenleri boşalmış hangi duvara çarpacağı belli olmayan bir kamyon halindeki ekonomiyle ilgili konuştu. Yüksek kurları savunurken ihracat nedeniyle Türkiye’ye döviz gelince kurun düşeceğini anlattı. Türkiye’nin ekonomisinin kötü olup olmadığını da sordu, Türkiye’nin 60 yıldır AB’ye alınmadığını belirterek, “Ekonomimiz çok mu kötü beyler?” diye. Yanıtını beklemedi. Demiröz şöyle devam etti:

“ENFLASYON, KUR YÜKSEK AMA İNANIN HEPSİ KONTROL ALTINDA”
“Bugün Avrupa’da duyuyorsunuz, yakıtın olmadığı, raflarda neler olduğunu… Kış geliyor. Birileri bize, ‘Kara kış fonu kurun’ diyor ama biz onu kurmayacağız. Bizim her şeyimiz hazır ama Avrupa kara kışa hazır değil. Onlar bize ültimatom vereceklerine önce kendi ekonomileri, kendi geleceklerini düşünsünler. Bizim enflasyondaki yükseklik eyvallah, kurun yüksekliğini görüyoruz ama inanın hepsi kontrol altında. Biraz sabırlı olacağız. Yılbaşına doğru her şey sistemine oturacak. Aylık ihracatımız 20 milyar doları aştı. Bu dövizler yarın ülkemize gelecek. Türkiye’ye gelen dövizle cari açığımızı da kapatacağız. O dövizlerin fazlalığı nedeniyle kur farkları da aşağıya doğru inecek. Gıdada hiçbir eksiğimiz yok. Pahalılık olabilir. Allah aşkına, Türkiye’de son 20 senede her eve bakın ya bir otomobil ya da iki otomobilimiz var. Her evde iki-üç telefon var. Türkiye’nin doğalgaz gitmeyen ilçesi kalmadı. Elektrik desen yine aynı, yolları zaten saymıyorum.”

Merkez Bankası’nın 21 Ekim’deki beklenmedik faiz indiriminin ardından TL, dolar ve avro karşısında hızla değer kaybetti. Dolar/TL peş peşe rekorlar kırarken, dün itibariyle 9,6 seviyesinde. 10 büyükelçinin Erdoğan tarafından istenmeyen kişi ilan edilmesinin ardından bugün neler olacak, hep birlikte göreceğiz.