AK Partili yöneticinin itirafı: Millet canından bezdi

AK Partili yöneticinin itirafı: Millet canından bezdi
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurumu (MKYK) Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, hükümetin doları düşürmek istese düşürebileceğini ancak ‘düşük faiz’ hedeflendiğini söyledi. Gıda fiyatlarındaki yüksek artışın...

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurumu (MKYK) Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, hükümetin doları düşürmek istese düşürebileceğini ancak ‘düşük faiz’ hedeflendiğini söyledi. Gıda fiyatlarındaki yüksek artışın da bilincinde olduklarını vurgulayan Baybatur, “Evin temel ihtiyaçlarının bir ay karşılandığı bir dönemde, bugün aynı alışverişi 600-700 liraya yapamıyoruz” ifadelerini kullandı. Baybatur bu sözleri, Manisa’nın yerel televizyonu ETV’de Erdinç Yumrukaya ile 45 Dakika programında söyledi.

Baybatur, şöyle konuştu: “Biz artık borçlanarak, cari açık ya da buna benzer döviz borçlarımızı ödemek istemiyoruz. Peki ne yapacağız? Bakın 1 Eylül itibariyle dolar 8.25-8.26’ydı. Biz isteseydik şunu yapardık, faizi sabit bırakırdık ya da iki puan da artırabilirdik, doları 8,50’lerde tutabilirdik. Faizi düşürdükçe dolar yukarıya çıkıyor. Peki neden tutmuyoruz biz? Bu, yeni bir yol haritası belirlemek demektir. Oradaki amacımız bu faiz bu kadar yüksek olursa kimse bir iş yapmaz.”

‘VATANDAŞ BÜYÜK SIKINTI YAŞIYOR’
Vatandaşların gıda konusunda büyük sıkıntı yaşadığını da dile getiren Baybatur, markete yansıyan zamları ise şöyle açıkladı: “Marketlerde, bu korona sürecinin başlangıcı öncesinde, biz 250-300 liraya torbayı doldururken, bunun içinde kırmızı et yok. Evin temel ihtiyaçlarının bir ay karşılandığı bir dönemde, bugün aynı alışverişi biz 600-700 liraya yapamıyoruz. Şimdi bunu görmemiz lazım. Gıdada bu yüksek fiyatların olması ister istemez milleti canından bezdiriyor. Ve insanlar ister istemez cebine bakıyorlar. Rahmetli Demirel’in sözü tencere hükümet devirir, bunun şakasının olmadığını da iyi biliyoruz. Şunu görmek lazım. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın en önemli özelliği sokak ne diyor her zaman dinler. Sayın Cumhurbaşkanımız bunları görmüyor mu? Elbette görüyor. Biz, ‘her şey çok güzel’ diyemeyiz. Bunu görmemiz lazım. Bizler de görüyoruz. Bunlarla alakalı tedbirlerimizi ve neler yapacağımız noktasında önlemlerimizi çalışıyoruz.”