AK Partililerden ATV'ye 'Yalnız Kurt' tepkisi: Dava açılmalı

AK Partililerden ATV'ye 'Yalnız Kurt' tepkisi: Dava açılmalı
AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, ATV'de yayımlanan Yalnız Kurt dizisine tepki gösterdi.Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yapan Atalay, "Bütünüyle tahkir ve tahrik amaçlı bir kurgudan ibaret ‘Yalnız Kurt’ isimli,...

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, ATV'de yayımlanan Yalnız Kurt dizisine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yapan Atalay, "Bütünüyle tahkir ve tahrik amaçlı bir kurgudan ibaret ‘Yalnız Kurt’ isimli, iğrenç ırkçı temalar içeren diziyi de onu yayınlayan atv’yi de kınıyorum. Coğrafya ve tarih kadar kadim bir gerçeklik olan onlarca milyonluk bir sosyolojiyi inkâr aptallığı ile kim nereye varmak istiyor?" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt ise, "Oldukça provakatif, halkı kin ve düşmanlığa sevk edici müşrik bir zihniyetin yansıması. Dava açmak gerekli" ifadelerini kullandı.

Dizide yer alan ve tepki çeken sahnede, Tekin Giritli isimli karakter, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) bir mahkemede yargılanırken görülüyor. Giritli karakteri, mahkeme heyetine "Kerkük ve Musul Türk yurdudur. Sizler, Büyük Orta Doğu Projesi’nin uydu oluşumlarından birisiniz" ifadelerini kullanıyor.