AK Parti’nin aklı 31 Mart’ta

AK Parti’nin aklı 31 Mart’ta
Ak Partili belediye başkanları ile istişare toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li belediyeleri hedef aldı, belediyelerin yetkilerini sınırlayacak yerel yönetimler reformunu gündeme getireceklerini açıkladı.CHP’li...

Ak Partili belediye başkanları ile istişare toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li belediyeleri hedef aldı, belediyelerin yetkilerini sınırlayacak yerel yönetimler reformunu gündeme getireceklerini açıkladı.
CHP’li belediyeleri intikamcı davranmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Daha 1,5 yıl öncesine kadar belediyecilik hizmetlerinde hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz, akmayan sular, toplanmayan çöplerle gündem oluyor. Çöp, çukur, çamur yeniden insanımızın kabusu oldu” dedi.
Suçlamalarında özellikle İstanbul’u hedef alan Erdoğan, “Düne kadar yunusların gezdiği Haliç’i bugün ne hale getirdiğini görüyorsunuz değil mi. Onu o hale getiren bizdik, ama şimdi bakın ne hale geldi” diye sordu.
İdeolojik belediyeciliğin tekrar hortladığını öne süren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dış görünüşüne, siyasi tercihlerine göre ayrımcılık başladı. Bazı yöneticilerin öç alma gayretiyle hareket ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı. “Bay Kemal o garip insanları işinden, aşından, ekmeğinden etmedi mi?” diyen Erdoğan, çözüm olarak da, belediyelerin yetkilerini sınırlayacak yerel yönetimler reformunu gündeme getireceklerini açıkladı.

İmamoğlu yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir belediyesini hedef alan sözlerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yanıt verdi.
Erdoğan’ın “Düne kadar yunusların gezdiği Haliç’i bugün ne hale getirdiğini sizler de görüyorsunuz değil mi?” sözlerine sosyal medya hesabından cevap veren İBB Başkanı İmamoğlu, “Haliç’te yunuslar yüzüyor, çocuklar ücretsiz süt içip kreşe başlıyor. Öğrenciler burs alıyor, durmuş metrolar harekete geçiyor. Ama bu hayat pahalılığında milletin parası nedense Kanal İstanbul’a harcanmak isteniyor” dedi