AK Parti’nin Karşı Blokta Çatlak Yaratma Umudu Sona Erdi

AK Parti’nin Karşı Blokta Çatlak Yaratma Umudu Sona Erdi
Bidebunuizle yayınında konuşan Siyasal İletişim Danışmanı Dr. İbrahim Uslu, HDP’nin tutum belgesini ve muhalefetin seçim stratejisini değerlendirdi. Uslu, AK Parti’nin İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok ili Millet İttifakı’na...

Bidebunuizle yayınında konuşan Siyasal İletişim Danışmanı Dr. İbrahim Uslu, HDP’nin tutum belgesini ve muhalefetin seçim stratejisini değerlendirdi. Uslu, AK Parti’nin İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok ili Millet İttifakı’na kaptırmasının ardından iktidar medyasının çatlak yaratmak için “Millet İttifakı’nın adayı kim olacak?” tartışmasını ortaya çıkardığı tespitini yaptı. Uslu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununun çözümünde HDP meşru muhataptır” açıklamasıyla başlayan ve HDP’nin deklarasyonu ile devam eden açıklamaları “Çatlak yaratma çabasının sonu” olarak değerlendirdi, açıklanan tutum belgesiyle HDP’nin yeniden “Türkiye Partisi” çizgisine geldiğini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için “İsim değil ilke” vurgusunun hem Millet İttifakı bileşenlerinde, hem de HDP’nin açıklamasında ortaklaşan nokta olduğuna dikkat çeken Uslu, “Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı şu anda başa baş görünüyor ama karamsar olan taraf Cumhur İttifakı. Çünkü ittifaklar dışında kalan yüzde 20’nin büyük çoğunluğu Millet İttifakı’nın adayına oy verecek” dedi. Uslu, “Bundan sonrasında AK Parti’nin düşünmesi gerekiyor. Cumhur İttifakı’nın büyüyeceği bir havuz kalmadı” ifadelerini kullandı.