AK Parti’ye de gider yaptı

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 17, 2020 / 07:25

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından “HDP kapatılmalıdır” eleştirilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Parti kapatmalarının Türkiye’de olumlu sonuçları görülmedi” diyen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’u isim vermeden eleştiren Bahçeli, “Mesele parti kapatmanın ötesinde ihaneti cezalandırmaktır” dedi.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a da yüklenen Bahçeli, “Onun gibi zırvalayan lekeli güruh; biber, patlıcan, domates fiyatlarıyla ilgilendiğiniz kadar bu melanet tabloya yarım aklınızla kafa yormayı hiç denediniz mi? Asgari ücretli kardeşlerimizi dilinize doladığınız kadar bu meseleyi hiç gündeminize aldınız mı?” mesajını yazdı.
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’e de seslenen Bahçeli, “Başkanı, teröristlerin finanse edilmesine yüzsüzce sessiz kalman onayladığın anlamına gelmiyor mu? Diyorlar ki, ‘Parti kapatmanın Türkiye’de olumlu bir sonucu görülmedi.’ Mesele parti kapatmanın ötesinde ihaneti cezalandırmaktır” dedi.
Bahçeli, ”Cevap versinler; Türk devletinin ihaneti beslemesi, mermi, bomba, mayın, keleş masraflarını karşılaması olacak ve makul görülecek şey midir? HDP açılmamak üzere kapatılmalıdır. Etnik bölücülüğü ve terörü referans alan hiçbir parti kuruluşuna da müsaade edilmemelidir. Gerekirse Anayasa’da düzenleme yapalım, gerekirse Siyasi Partiler Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nda reform yapalım, bu kanayan yarayı durduralım” paylaşımında bulundu.

Scroll to Top