Akademisyenden ilginç Erdoğan araştırması

Akademisyenden ilginç Erdoğan araştırması
Akademisyen Dr. Erdem Aksakal, 15 Aralık’tan itibaren Twitter görüntülenmeleriyle ilgili ulaştığı verileri derledi. Aksakal, “Vardığım en büyük bulgu şu oldu; Bütün ölçümlere göre Erdoğan’ın tweetlerinin gerçek görüntülenme...

Akademisyen Dr. Erdem Aksakal, 15 Aralık’tan itibaren Twitter görüntülenmeleriyle ilgili ulaştığı verileri derledi. Aksakal, “Vardığım en büyük bulgu şu oldu; Bütün ölçümlere göre Erdoğan’ın tweetlerinin gerçek görüntülenme yüzdesi, birkaç milyon takipçili diğer tüm hesaplardan katbekat az” değerlendirmesini yaptı.

Aksakal Twitter hesabından, şu paylaşımı yaptı:
“Erdoğan-Kılıçdaroğlu-Akşener-Bahçeli-Demirtaş ve İmamoğlu’nun, görüntülenme sayılarının şeffaf olduğu 15 Aralık sonrası tweetlerini inceledim.Bu zaman zarfında, Erdoğan 37 İmamoğlu 28, Demirtaş 23, Akşener 19, Kılıçdaroğlu 15, Bahçeli 10 tweet atmış. Başkalarına ait olup da liderler tarafından RT edilmiş tweetleri dikkate almadım. Aralarından sadece Demirtaş flood yapmış. 7’li floodun ilk ve son tweetleri haricindeki ara tweetlerinin görülmesi için bir tıklama daha yapmak gerekebiliyor. O nedenle floodun arasındaki tweetlerin görüntülenme sayısı belirgin ölçüde düşük olmasına rağmen hesaba kattım.