Akademisyenlere zaman ayarlı yasak

Akademisyenlere zaman ayarlı yasak
İTÜ ve Galatasaray üniversitelerinin hocalarının ardından dün de İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğretim üyeleri Boğaziçi protestolarına destek açıklaması yapmak istedi. Beyazıt Meydanı’nda...

İTÜ ve Galatasaray üniversitelerinin hocalarının ardından dün de İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğretim üyeleri Boğaziçi protestolarına destek açıklaması yapmak istedi. Beyazıt Meydanı’nda toplanan akademisyenlerin açıklama yapmasına polis engel oldu.
Fatih Kaymakamlığı’nın eylemi yasakladığını ifade eden polisler, akademisyenlere “Slogan atmayın, açıklama yapmayın, sessizce dağılın” uyarısında bulundu.
Akademisyenler, alanda açıklama yapılmasına izin verilmeyince, “Memleketimiz adına üzülüyoruz” başlıklı basın metnini yürüyerek okudular.
AGD ve TGB’ye serbest
1 Şubat›ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ardından 5 Şubat›ta Türkiye Gençlik Birliği(TGB) üyeleri, Beyazıt Meydanı’nda toplanarak Boğaziçi Üniversiteleri’nde yaşananlara ilişkin basın açıklaması yapmıştı. Polis iki açıklamaya da izin vermiş, açıklamalar herhangi bir sorun yaşanmadan yapılabilmişti.