Akar: Gerginlikten medet umuyorlar

Akar: Gerginlikten medet umuyorlar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan yönetiminin kendi içindeki sıkıntıları örtmek için Türkiye ile gerginlikten medet umduğunu belirtti. Akar, Yunanistan’ın, Türkiye ile sorunlarını Türkiye-NATO, ABD, AB sorunu gibi...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan yönetiminin kendi içindeki sıkıntıları örtmek için Türkiye ile gerginlikten medet umduğunu belirtti. Akar, Yunanistan’ın, Türkiye ile sorunlarını Türkiye-NATO, ABD, AB sorunu gibi göstermeye çalıştığını da savundu.

Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile “Dünyanın ilk SİHA gemisi” ve “Türkiye’nin en büyük savaş gemisi” özelliğine sahip Anadolu gemisinde incelemelerde bulundu. Akar, beraberindeki komuta kademesi ile geminin savaş harekat merkezindeki incelemelerinin ardından havuz olarak adlandırılan bölümde mürettebat ve gemi inşasında görevli personelle bir araya geldi.



Akar, burada yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın provokatif eylem ve söylemlerine devam ettiğini bildirdi. Akar, “Her sabah kalkıp mutlaka ortaya bir şey atarak gerginlik yaratmak için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar” dedi. Yunanistan’ın, Türkiye ile sorunlarını Türkiye-NATO, ABD, AB sorunu gibi göstermeye çalıştığını kaydeden Akar, “Hilelerini artık herkes anladı. Bu konuda herkesin daha tedbirli olacağını değerlendiriyor, bekliyoruz.” dedi.



Türkiye’nin tüm söylemlerinin hukuksal gerçekliklere ve somut verilere dayandığını belirten Akar, şunları söyledi:
“Buna rağmen bir sonuç alınamamasının Yunanistan kaynaklı birçok sebebi var. Yunanistan’da şu anda birçok skandal var. Dinleme skandalı, göçmen skandalı, yolsuzluklar var. Bununla birlikte Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de başaramadığı, beceremediği ve Yunan kamuoyunun da fark ettiği başarısızlıkları var. Bütün bunları örtmek için Türkiye ile gerginliği artırmaktan medet umuyorlar. Fakat gerginlik yaratarak hayatta kalabilmelerinin mümkün olmadığını, saptırmaların da kar etmediğini görmelerini istiyoruz. Yunan halkı da kendi kaynaklarının bu bazı siyasiler tarafından nasıl har vurulup harman savrulduğunu ve refahlarının nasıl tahrip edildiğini görmeye başladı. Bunlarla birlikte Yunanistan’daki bazı aklıselim siyasiler, akademisyenler, emekli askerler, büyükelçiler, vatandaşlar buradaki oyunu görmeye başladı.”