Akar: Operasyon devam edecek

Akar: Operasyon devam edecek
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu’nda şu ana kadar 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve operasyonun devam edeceğini açıkladı.AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu’nda şu ana kadar 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve operasyonun devam edeceğini açıkladı.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar özetle şunları söyledi:
“Zorlu arazi ve hava koşullarına rağmen büyük bir azim ve kararlılıkla birinci safha hedefleri ele geçirildi. Hedeflerimiz safha safha belirlendi. Onlarca mağara var. O mağara, barınak, sığınakların tek tek temizlenmesi lazım. Operasyonumuz devam edecek. Teröristlerin yaptıkları konuşmalardan son derece çaresiz, acz içinde olduklarını görüyoruz. Çıkış yollarının olmadığını görüyorlar. Yalanlarla, hayallerle teröristleri yönetmeye çalışıyorlar. Bunun bir çıkar yol olmadığını herkes biliyor."

ŞEHİT SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

MURAT KANBER/ÇANKIRI-İHA


Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine yönelik başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu’nda, terör örgütü üyelerinin roketatarlı saldırısında şehit olan 25 yaşındaki Piyade Teğmen Kaan Kanlıkuyu memleketi Çankırı’nın Atkaracalar ilçesinde toprağa verildi.