Akar, Suriye mesajı verdi, “Gereken yapılacak” dedi

Akar, Suriye mesajı verdi, “Gereken yapılacak” dedi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı ittifak oluşturan Fransa ve Yunanistan’a “Bu işler boyunuzu ve gücünüzü aşar” tepkisini verdi. Akar, Suriye’de de “gereken neyse yapılacağını”...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı ittifak oluşturan Fransa ve Yunanistan’a “Bu işler boyunuzu ve gücünüzü aşar” tepkisini verdi. Akar, Suriye’de de “gereken neyse yapılacağını” belirtti.
Akar, geçen ay üçüncü ülkelere karşı ortak savunmayı da içeren bir mutabakata imza atan Fransa ile Yunanistan’ı NATO ve Avrupa Birliği’ni (AB) bölmeye çalışmakla suçladı.
“Avrupa’daki bazı ülkeler boyunu ve gücünü aşan bir şekilde Doğu Akdeniz’de rol kapmaya çalışıyor. Bu işler onları aşar. Bunlarla bir yere varılamayacağını bilmeleri lazım” tepkisini gösteren Akar, “NATO bir savunma örgütü. Burada müttefikler varken bunun içindekilerin ayrıca ittifaklar yapması hem AB’nin savunma gücünü hem de NATO’yu bölecek. Hem NATO hem AB’ye zarar veriyor hem de tüm Avrupa’nın güvenliğini tehlikeye atıyorlar” ifadelerini kullandı.
SURİYE’DE GEREKEN NE VARSA YAPILACAK
Konuşmasında Suriye’ye operasyon olasılığı konusuna da değinen Akar, “Hak ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için yapılması gereken ne varsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugüne kadar yapıldığı gibi, yeri ve zamanı geldiğinde aynı şekilde yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.