Akar: Yanlış hesap Ankara’dan döner

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 2, 2023 / 11:48

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın 10 kilometrekarelik Meis Adası’na 40 bin kilometrekarelik deniz yetki alanı istediğini, uluslararası anlaşmalara aykırı olarak adaları silahlandırdığını söyledi. Akar, “Yanlış hesap Ankara’dan döner” uyarısında bulundu.

Akar, yılın son gününde Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağının görev uçuşuna katıldı, Kilis’teki 6’ncı Kolordu ve Müşterek Özel Görev Kuvveti Komutanlığına bağlı Esas Komuta Yeri’nde sınır hattı ve yurt dışındaki birliklerin komutanları, kuvvet komutanlıkları harekat merkezlerinin katılımıyla düzenlenen video konferans toplantısında sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı.

Akar, burada yaptığı konuşmada, Ege’deki ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de değindi. Yunanistan’ın kendi yanlışlarını örtmek için Türkiye’ye yönelik “yayılmacılık, revizyonist politikalar” gibi gerçek dışı suçlamalarda bulunduğunu ifade eden Akar, şunları kaydetti:

“Bunlar sadece uluslararası ortamda insanların aklını karıştırmak için ortaya atılmış şeyler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin politikası çok açık, net. Biz uluslararası hukuk, meşru müdafaa, kendi Kıbrıslı kardeşlerimizin hakları diyoruz. Bunu hala görmemekte ısrar ediyorlar. 10 kilometrekarelik Meis Adası’na 40 bin kilometrekarelik deniz yetki alanı istiyor, uluslararası anlaşmalara aykırı olarak adaları silahlandırıyorlar. Biz bütün bunlara karşı büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle teyakkuz durumunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar herhangi bir oldubittiye müsaade etmediğimiz gibi buna da etmeyeceğiz. Yanlış hesap Ankara’dan döner.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top