Akar: Yeri ve zamanı geldiğinde gereken yapılacak

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 8, 2022 / 12:23

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye’ye yönelik operasyonun zamanlamasına ilişkin soruya, “Yeri ve zamanı geldiğinde gereken neyse yapılacaktır” karşılığını verdi.

Akar, önceki gün kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye’nin kuzeyine olası bir operasyona yönelik soru üzerine Bakan Akar, şunları söyledi:

DERDİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ
“Tüm faaliyetlerimizde olabildiğince ilkeli, açık, şeffaf ve uluslararası hukuka uygun davranıyoruz. Diyoruz ki ‘biz hudutlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacağız.’ Bizim derdimiz bu. Hudutlarımızı ve vatandaşlarımızın güvenliğini tehdit eden, sınırlarımızda herhangi bir şekilde bir oluşumu istemiyoruz. Buna ‘terör koridoru’, ‘terör oluşumu’ ne denirse denilsin. Nitekim, 2016’dan itibaren başlandı ve terör koridorlarını parçaladık. Bundan sonra da orada herhangi bir oluşuma müsaade etmeyeceğimizi ifade ettik.

KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK
Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygılı olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Terörist neredeyse hedef orası anlayışıyla artan şiddet ve tempoda taarruzi bir ruhla terörle mücadeleye devam ediyoruz. Milletimizi, 40 yıldan beri başına musallat olan bu terör belasından kurtaracağız. Bununla ilgili azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz. Bu konuda kimse karşımıza çıkmasın, bize engel olmaya kalkmasın. Bizim tek hedefimiz teröristler. Kürtler, Araplar bizim kardeşimiz. Siviller ve çevreye zarar gelmemesi için alınması gereken her türlü tedbiri hem planlama hem icra safhasında aldığımız ve bu konuda yaptıklarımız ortadadır. Diğer hiçbir ordunun yapmadığı kadar hassas olduğumuzu herkes biliyor.”

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olası bir operasyonun hedefinin Tel Rıfat ve Münbiç olacağına yönelik açıklamalarını hatırlatması üzerine Akar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği, bize yönelik taciz, saldırı girişimleri bu iki bölgeden yoğunlaşmış durumda. Biz saldırı girişimlerine misliyle karşılık veriyoruz. Daha ötesi gerektiğinde de gerekeni yapmaya hazırız” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top