Akar, yine müttefikleri uyardı:“Muhatabınız Türkiye Cumhuriyeti Devleti”

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 3, 2022 / 01:14

Türkiye’nin muhtemel kara harekatı öncesi Rusya ve ABD’yi, terör örgütleriyle aynı üniforma ve bayrak kullanılmaması konusunda uyaran Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün bir uyarı daha yaptı. Akar, müttefik ülkelere, “Sizin muhatabınız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir” uyarısında bulundu.

Akar, AK Parti’nin “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” kapsamında düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Hiçbir şekilde terör koridoru oluşmasına müsaade etmeyeceklerini yineleyen Akar, Biz Irak, Suriye başta olmak üzere tüm komşularımızın sınırlarına, egemenlik haklarına saygılıyız. Fakat hakkımızı, hukukumuzu, sınırlarımızı ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak da bizim boynumuzun borcu” dedi.

Rusya, ABD ve diğer müttefik ülkelerin verdikleri sözlere uymasının gerekliliğini ifade eden Akar, şunları kaydetti:

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekatında herhangi bir tahdit yok. Bizim tek amacımız Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, mevcut kurallar çerçevesinde ülkemizin, milletimizin hakkını, hukukunu korumak. Bunun için yapılması gereken ne varsa bundan sonra da yapmaya hazırlanıyoruz. Ne zaman, nerede ne yapmak gerekiyorsa, neyi gerektiriyorsa yeri ve zamanı gerektiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar olduğu gibi gereğini yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

TERÖRİSTLERİ DESTEKLEMEYİN

Diyoruz ki teröristlere olan desteğinizi kesin, ilişkinizi kesin, bunları desteklemeyin, bunlardan vazgeçin. Bunlarla bir yere varamazsınız. Sizin müttefikiniz, sizinle iş birliği yapabilecek güç; Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Dolayısıyla terör ile mücadelede dayanacağınız dayanak Türk Silahlı Kuvvetleridir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir diye kendilerine hatırattık, hatırlatıyoruz.”

İÇ POLİTİK HESAPLAR

Yunanistan’da bazı belli siyasilerin iç politik hesaplarla ortalığı karıştırdığını, ortamı gerdiğini savunan Akar, “Bununla birlikte beyhude silahlanma çalışmaları, suni ittifaklar var. Özellikle silahlanma yarışı ciddi borç probleminde olan Yunanistan’da halkın refahına kastediyor. Bazı siyasiler, emekli askerler, emekli diplomatlar, akademisyenler dahil aklıselim Yunanlar bunu görüyor ve ikaz ediyor. Biz de diyoruz ki bunlara kulak verin. Fakat maalesef bu konuda hala sıkıntılar var. Bazıları bu konudaki iyi niyetimizi olumlu adımlarımızı sabote ediyorlar. Bunun da farkındayız” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top