Akar’dan Yunanistan’a çağrı: “Yanlıştan dönün”

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 13, 2022 / 11:31

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ı, “Akıl, mantık ve hukuk dışı talep ve iddialar ile sürekli provokatif eylem ve saldırgan söylemlerle gerginliği artırmak” ile suçladı. Akar, “Yarınlarının iyi olmasını isteyenler, dünün ve bugünün yanlışlarından dönmelidirler” uyarısında bulundu.

Bakan Akar başkanlığında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ve birlik komutanlarının katılımıyla video konferans toplantısı düzenlendi. Son dönemde Ege ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de değinen Akar, “Yunanistan akıl, mantık ve hukuk dışı talep ve iddialar ile sürekli provokatif eylem ve saldırgan söylemlerle gerginliği artırmak için her türlü girişimde bulunmaktadır» dedi.

Akar, “Herhangi bir oldubittiye müsaade etmemiz asla mümkün değil. Beklentimiz, bazı Yunan siyasilerin ve askeri şahısların iç politik amaçlarla uzlaşmaz ve kışkırtıcı tavırlarından derhal vazgeçmeleri, problemlerin diyalog yoluyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ders almalarıdır. Yarınlarının iyi olmasını isteyenler, dünün ve bugünün yanlışlarından dönmelidirler” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top