Akar’dan Yunanistan’a, “Görüşelim, çözelim” çağrısı

Akar’dan Yunanistan’a, “Görüşelim, çözelim” çağrısı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ile görüşmeye hazır olduklarını her fırsatta dile getirdiklerini belirterek, «İster buyursunlar Türkiye›ye gelsinler ister bizi çağırsınlar biz Yunanistan›a gidelim; görüşelim,...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ile görüşmeye hazır olduklarını her fırsatta dile getirdiklerini belirterek, «İster buyursunlar Türkiye›ye gelsinler ister bizi çağırsınlar biz Yunanistan›a gidelim; görüşelim, konuşalım ve bu problemleri çözelim» dedi.

Şırnak›ta valilik ve belediye ziyaretlerinin ardından basın toplantısı düzenleyen Akar, Yunanistan›la son dönemde tırmanan gerginliğe dair açıklamalarda bulundu. Akar’ın açıklamaları özetle şöyle:

TÜRKİYE KİMSE İÇİN TEHDİT DEĞİL
“Biz her zaman kendileri ile görüşmeye hazır olduğumuzu her fırsatta dile getirdik. Herkesin şunu bilmesini istiyoruz, Türkiye kimse için tehdit, tehlike değil. Türkiye son derece güçlü, güvenli, etkin bir müttefik. Bunu da herkesin kafasına sokmasını istiyoruz. Sakın ola bunu bir zafiyet olarak algılamayın, biz hem kendi hem de Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını, hukukunu savunmak için azimliyiz, kararlıyız ve buna da çok şükür muktediriz.”