Akar’ın konuğu İsrailli mevkidaşı

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 28, 2022 / 12:58

Türkiye ve İsrail ile ilişkiler yeniden düzene girerken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün İsrailli mevkidaşını ağırladı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, dün önce Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Gantz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözüne atıfta bulundu. Gantz, “Atatürk bu bilgeliği söyledikten yıllar yıllar sonra İsrail halkı için ortak uluslarla ve ulusumuz içinde, ‘bize ve aramızdakilere barış’ diye dua ederek, Kudüs’teki Ağlama Duvarı’na küçük bir not bırakmıştım” diye yazdı.

Akar ve Gantz, görüşme sonrası basın açıklaması yapıldı. Türkiye ve İsrail arasında savunma, savunma sanayii, askeri güvenlik iş birliği konusunda ciddi geçmiş ve tecrübenin bulunduğuna dikkati çeken Akar, şöyle konuştu:
“Yeni başlayan bu dönemde bu mevcut tecrübelerimizden de yararlanmak suretiyle bu konulardaki ilişkilerimizi nasıl geliştirebileceğimiz konusunda da karşılıklı görüşlerimizi paylaştık. İkili iş birliğimizin ve diyaloğumuzun artması başta Filistin olmak üzere fikir ayrılığı yaşadığımız bazı konuların çözümünü de kolaylaştıracağına inanıyoruz. Bu ziyaret dolayısıyla ilişkilerimizin daha da gelişeceğini, diyaloğumuzun artacağına, bazı çözüm yollarının bulunacağına ve bu manada da bu ziyaretin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.”


KAPILAR AÇILDI
“İlişkilerimizin sınamalarla karşılaştığı bir sır değil” ifadesini kullanan Gantz, Türkiye’nin en büyük beş ticaret ortaklarından biri olduğunu belirtti. Ankara ziyaretini bir yıldan kısa sürede İsrailli bir lider tarafından gerçekleştirilen üçüncü ziyaret olarak nitelendiren Gantz, “Kapılar açıldı ve ticaret, turizm, sanayi ve daha birçok alanda iş birliği için büyük bir potansiyel var. Türkiye ve İsrail tarihte zengin bir temel üzerinde modern ve gelişmiş toplumlar inşa etti. Geleceğimiz umut vadediyor ancak bu, dünya ve bölgede istikrar ve güvenliği sürdürecek ortak çıkarlarımıza bağlı” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top