Akaryakıt daha da zamlanacak

Akaryakıt daha da zamlanacak
AB’nin, Rusya’ya yönelik petrol ambargosu uygulama kararı ve Çin’de Covid-19 salgın önlemlerinin genişletilmesi petrol fiyatlarını harekete geçirdi. Brent petrol 123 dolara yaklaşırken ABD ham petrolü ise 118 doları gördü....

AB’nin, Rusya’ya yönelik petrol ambargosu uygulama kararı ve Çin’de Covid-19 salgın önlemlerinin genişletilmesi petrol fiyatlarını harekete geçirdi. Brent petrol 123 dolara yaklaşırken ABD ham petrolü ise 118 doları gördü. Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yaşanan artışın Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına büyük oranda yansıması bekleniyor.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya’dan ithal edilen petrol miktarını yıl sonuna kadar yaklaşık yüzde 90 azaltma konusunda uzlaştı. 6’ncı yaptırım paketinde Rusya’nın en büyük bankalarından Sberbank’ın para transfer sistemi SWIFT’ten çıkarılmasının ve Rusya devlet televizyonlarının yasaklanmasının da bulunduğu açıklandı. Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yaşanan artışın Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına büyük oranda yansıması bekleniyor. Ülke genelinde yapılan son 2 zamla birlikte, benzinin litre fiyatı İstanbul’da 25 TL’ye, Ankara’da 25,10 TL’ye, İzmir’de 25,11 TL’ye çıkmıştı.