Akaryakıt kuyruğunda vatandaş isyanı: Sandıkta görüşürüz!

Akaryakıt kuyruğunda vatandaş isyanı: Sandıkta görüşürüz!
Akaryakıta gelen zamlardan önce depolarını doldurmak isteyen araç sahipleri istasyonların önünde kuyruk oluşturdu. Sırada saatlerce bekleyen araç sahipleri, “Bu böyle devam etmez, sandıkta görüşürüz” sözleriyle hayat pahalılığına...

Akaryakıta gelen zamlardan önce depolarını doldurmak isteyen araç sahipleri istasyonların önünde kuyruk oluşturdu. Sırada saatlerce bekleyen araç sahipleri, “Bu böyle devam etmez, sandıkta görüşürüz” sözleriyle hayat pahalılığına öfkelerini dile getirmeye başladı.

Depolarını, zam öncesinde doldurmak isteyen Aksaraylılar, akaryakıt istasyonları önünde kuyruğa girdi. Servis şoförlüğü yapan İhsan İzgi aracının bir ay önce deposunu 1.200 liraya doldurduğunu, bir önceki zamdan sonra ise 2 bin 200 liraya doldurduğunu söyleyerek “Bu böyle gitmez, Allah yar ve yardımcımız olsun, sandıkta görüşürüz” dedi.

Benzin sırasında bekleyen minibüs şoförü Mustafa Sırmalı da “Ağlanacak halimize gülüyoruz. Her hafta zam geliyor. Üç bin liraya deposunu doldurduğumuz araç, bakalım kaça dolacak. Millet perişan…” ifadelerini kullandı.


BU BÖYLE GİTMEZ
Bir ay önce 15 bin liraya deposunu doldurduğunu söyleyen uzun yol şoförü Ziya İnceler ise “Şu an depomuz 27 bin liraya doluyor. Gece de zam var. Kazancı bırakın, neredeyse uzun yol şoförleri kontak kapatmaya gidecek. Kredi kartına yükleniyoruz. Sonumuz ne olacak biz de bilmiyoruz ama böyle gitmez” dedi.

HÜKÜMETLER GEÇİCİ, MİLLET KALICIDIR
Gelininin muhasebeci olarak çalıştığını söyleyen bir yurttaş da “Sürekli gelen zamlardan dolayı insanlar isyan etme noktasına geldi. Hükümetler geçici, millet kalıcıdır. Bugün başka bir parti gelir iktidara, yarın başka bir parti. Araba bir ihtiyaçtır. Ama çoğu bunu anlamıyor. Önceden 50 liralık alıyoruz diyenler litreye bakmıyorlar. Benim aracım var ama zamlardan dolayı iş yerine yürüyerek gidiyorum. Bu durum böyle devam etmez” diye konuştu.

GÜNCEL FİYATLAR
İstanbul’da benzinin litre fiyatı 26.24 liradan başlıyor. Motorinin ise 27.88’ten satılıyor. İzmir’de ise benzinin litre fiyatı 26.35 liradan satılırken motorin ise 27.98 liradan başlıyor. Ankara’da ise motorin satış fiyatı ortalama 28 liraya yükseldi. (ANKA)