Akbank ecel terleri döktü

Akbank ecel terleri döktü
Akbank’ın dijital bankacılık sistemi kilitlendikten iki gün sonra dün sabah normale döndü. Bankadan yapılan açıklamalarda siber saldırı olmadığı ifade edilmişti.Dün sabah banka, tüm şubelerin bugün ve yarın öğle saatleri...

Akbank’ın dijital bankacılık sistemi kilitlendikten iki gün sonra dün sabah normale döndü. Bankadan yapılan açıklamalarda siber saldırı olmadığı ifade edilmişti.
Dün sabah banka, tüm şubelerin bugün ve yarın öğle saatleri de dahil 09.00-19.00 arasında kesintisiz hizmet vereceğini duyurdu. Digitalreport.com. tr yazarı Aytun Çelebi, “Bankanın sistem arızasının neden kaynaklandığı”yla ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Akbank krizi, bankanın sistemlerini tüm kullanıcıları için erişilmez kılarken, Türkiye bankacılık tarihinde eşi olmayan bir durumun ortaya çıkmasına sebep oldu. Konuyu Akbank, diğer bankalar ve siber güvenlik uzman ve yöneticileriyle konuştum. Kaynaklara göre bu bir siber saldırı değil. Bu kesinti, bana aktarıldığı kadarıyla; birçok bankada olduğu gibi Akbank’ta da IBM’in DB2 veritabanı sunucusu üzerinde çalışan mainframe’deki sıkıntı sebebiyle gerçekleşiyor.”